18 Haziran 2012 Pazartesi

Mersin Mersin



ehlikeyfchef memlekettinde...
gezecek görecek hasret giderecek ve dönündüğünde fırsat bulusa bi bir anlatacak,göüşmek dileğiyle...

11 Haziran 2012 Pazartesi

Palyaço Külahı



  Elimizde olmayan nedenlerle yayın yapamayıp sonra yazmaya oturunca onumu yazsam bunumu yazsam şunumu yazsam kafa karışıklığının ardından torbadaban palyaço külahı çıktı.Daha önce blogcuda yazarkende tarifi vermiştim ama çok vurucu bir tat olmadı arayışlarım sonucunda daha iyi bir tarif bulursam tekrar yaparım demiştim işte o tarif bu tarif kısmet burayaymış :)
  Ben misafirlerimi şaşırtmayı seviyorum herdefasında değişik tariflerle karşılamaya çalışıyorum blog âlemine dalmadan önce bu işte zorlanıyordum ama burası bir derya,ilk kez gördüğüm bir tarifi denemek için misafirden iyi fırsatmı olur,bunun risk olduğunu söyleyen arkadaşlarım var ama ben tariflere çok güveniyorum şimdiye kadar denediğim tariflerde hüsrana uğramadım,sonucu kestirebildiğim içinde gönül rahatlığıyla misafirlerime ikram ediyorum.
  Yalnız bu tarif arkadaşımın kızı büşracığımdan,kendisi taze nişanlı ve o gece bu külahlardan hazırlamış 80-100 adet kadar, benim 30 tanede iflahım kesildi bilmiyorum artık :)
 




Külahları yapmak için ilk lazım gelen şey sabır anlaşılacağı üzre,ondan sonra
  2 yumurta
1 fincan erimiş margarin
1 fincan süt
1 fincan şeker
1 çorba kaşığı amonyak
aldığı kadar un
kreması için
7 bardak süt
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
İlk önce kremayı hazırladım soğuyunca kremşantiyi toz halinde karıştırdım.Sonra hamur malzemelerini karıştırdım unu azar azar ilave ettim orta yumuşaklıkta bir hamur olduktan sonra hamuru üç parçaya ayırdım her parçayı 35 santim(yuvarlak borcam kadar)açtım ince ince şeritler kestim folyodan hazırladığım külahlara bir şerit olacak şekilde sardım külahları yağlı kağıttanda yapabilirsiniz),fırın tepsisine sıralayıp hafif pembeleşene kadar pişirdim.Fırından çıkaedıktan sonra folyoları içinden çıkarıp kremayla doldurdum,üzerine çikolata sosu gezdirip buzdolabında bir gece beklettikten sonra ertesi gün servis yaptım.



Çikolata sosu servis sırasında biraz zorluk çıkardı daha az koymalıymışım yada başka bir şeyle süslemek lazım tabakta tarifini vermek istediğim elmalı tatlı ,püreli tavuk-mantar sote,ve açma var,elmalı tatlıda ilk kez denediğim bir portakalağacı tarifi,süper bişey sırada olmasada ilerleyen zamanlarda vericem tarifi ama acele edenler orjinaline baksın
Palyaço külahlarımıda iftaharla sunarım,bu tarifi deneyin derim ben,afiyetler olsun...