Hadi yine iyisiniz bahar geldi diyen bir gündü bugün.Keyifli
bir kahvaltıdan sonra çoluğu çombağı toplayıp doooğru annemlere gittik
Annemlerin evinin bahçeli olmasının ve artı bahçe duvarının arkasında çocuk
parkı olmasının bu gidişteki payını inkar edemicem ama anneme de itiraf
edemicem.
Gerçi bernayı eve
sokmadan parka yollayışımdan çakmıştır manzarayı ama bana anlatacakları öyle
birikmişki ;’’çocuklar susmuyorki kendi sesimi duyamıyorum’’ demeden iki lafın
belini kırmak onunda işine geldi:)
Birbirimize
rüyalarımızı anlattık hoşa gitmeyen taraflarını duymazlıktan gelip yinede hayra
yorduk,derya baykalın kulaklarını çınlattık büyük hevesle ördüğü yeni projesini!
yollamasını söyledim dalga geçtiğimi sandı,sıradaki projelerinden bahsetti ben
yorma kendini dedikçede siz yapmıyorsunuzda noluyor benden yorgunsunuz diyerek
de taşı gediğine koydu.
Anneme gidince
banada bir heves geliyorki sorma gitsin eve gelince yıllanmış dantelimi çıkarıp
iki dürtesim geliyor ama bir bakmışımki unlu yumurtalı bir faaliyetin içindeyim
Son günlerin
faaliyetlerinden de kimisi Konya yolcusuydu
kimisi misafirlere sunuldu
kimisi ise
ev halkının olsada yesek anlarında kaşla göz arasında yapılıp küçük
mutlukluklar olarak mideleri şenlendirdi
Tariflerini vermeye
geldi sıra
Elmalı kurabiye teee
çocukluğumuzdan beri yapılan en klasik tarif benim vazgeçilmezim hayır
diyemediğim çok değişik şekillerde yapılan bir kurabiye, elmalı tartla hamuru
aynı yalnız tartın elmalarını küp küp doğrayarak kurabiyeninkileri rendeleyerek
kullanıyorum
Kurabiyenin malzemeleri
½ paket margarin
½ su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
½ su bardağı pudra
şekeri
2 kaşık yoğurt
1 paket kabartmatozu
Aldığı kadar un
2 orta boy elma
1 çay bardağından
iki parmak eksik şeker
1 çay kaşığı tarçın
İlkönce elmaları
kabuklarını soyup çekirdek yuvalarını temizleyip rendeledim(acaba böyle
yazmasam kabuklu ve çekirdekli rendeleyen olurmuki??)üzerine şekeri döküp elmalar
yumuşayana kadar ki bu 6-7 dakikalık bir süre pişirdim ocağı kapattıktan sonra
tarçını serpip soğumaya bıraktım
Margarini oda
sıcaklığında yumuşattıktan sonra sıvıyağ pudraşekeri yumurta ve yoğurdu ilave
edip bir iki karıştırdıktan sonra unu azar azar ilave ederek yoğurmaya devam
ettim bu arada kabartmatozunu döktüm ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur
olduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde düzleştirip
yarısına elma harcından koyup diğer yarısını üzerine kapatıp kenarlarına çatal
bastırdım 180 derecede hafif pembeleşene kadar pişirdim
Pek çok şekilde
yapıldığını söylemiştim ya bunların içinde benim favorim 100de100 mariftte
gördüklerim yapım aşamalarını anlatıyor birdahaki sefere bunu denicem
Yapanlara yiyenlere
kolay gelsin afiyet olsun…