Bi koşu memlekete gidip geldikten sonra boya badana işleriyle başlayıp tatile gidip gelip ramazanı bayramı ihya edip senanın okul kaydı nedeniyle Konya yollarını aşındırıp nefes nefese huzurlarınızdayım...
Bu arada kış hazırlıklarınıda araya sıkıştırıverdim daha da
yapacaklarım var(salça tarifinide bi ara veririm inşallah)
Baktım bu koşturmaca
bitmicek dedim hani ehlikeyftin sen dur bi soluklan işte şu an o soluklanma
ânım :)
Ben çocuklar büyüdükçe işlerimin azalacağını zannetmekle ne
büyük gafletteymişim benim tempo her geçen gün artmakta üzerimden iş
alınacağına işlerim çoğalıyor yorgunluktan ölüyorum ama seviyorumda bu tempoyu
bu ne yaman çelişki :) şikayetim yok canım hasbihâl ediyorum iki satır …
Tahmin eder vede hakverirsinizki ben bir koltukta fizik kurallarına
aykırı şekillerde karpuz taşıma formülleriyle meşgulken tarifler fotoğraflar
hakgetire… numunelik bir-iki tarifim var ki biri yirmi yıllık evhanımlığı
sürecinde ilk kez denediğim ve bu kadar geç kaldığım içinde oldukça
hayıflandığım bir tarif ben naçizane o tarifi veriğim az biraz işlerim kaldı
onlarıda halledip geliğim …
Ben bu yemeği r amazanda iftar daveti için yaptım,İlk kez
yapacağım için çok tereddüt ettim hünkarlar beğenmiş misafirlerimde beğenir
beğenmesinede ben doğru düzgün bir yemek çıkarabilecekmiyim tereddütüydü benimkisi
ilk kez mutfağa girmiş yeni gelin
acemiliğiyle tarif defteri önümde gram hesabıyla ölçe biçe bi okuyorum bi
karıştırıyorum kesiyorum doğruyorum derken yemek bitti…
servis sırasında
misafirlerimin gözlerine bakıyorum yemeği bilmeyende yokmuş bu arada
-hünkarbeğendimi bu
-evet evet saray yemeği yapmış yengem bize
-miyase döktürmüşsün yine…
Vaaay ben naapmışım böyle be ya boşuna tereddüt etmişim eee
yirmi yılın tecrübesi var hünkarbeğendide neymiş peeeh:))
Hünkarbeğendi yapmak isteyenler için önce malzemeler
Ben o gün yaptığım ölçülerle veriğim dileyen arttırp
azaltabilir
2 kilo kuşbaşı et
2 orta boy soğan
1 su bardağına yakın sıvıyağ
2 kaşık salça
Üzerini geçecek kadar su
Beğendisi için
6 tane patlıcan(burada tophane patlıcan denen tombalak patlıcanlardan)
2-3 kaşık tereyağ
2 kaşık un
2 su bardağı süt
Tuz,karabiber
Kuşbaşı eti uygun ebatta bir tencereye koyup kendi suyunu
salıp çekene kadar pişirerek yemeği yapmaya başladım sonra etin üzerine
sıvıyağı ve doğranmış soğanları ilave edip soğanlar pembeleşene kadar kavurdum
salçasını ilave edip bir iki karıştırdım tuzunu serptim üzerini az biraz
geçecek kadar suyunu ilave edip önce huzlı sonra yavaş ateşte olmak üzere pişirme
işlemine devam ettim.Etler pişmeye devam ederken beğendisini yapmak üzere
patlıcanları közleme işine başladım közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup
minik minik doğradım hatta bir çatal alıp bi güzel ezdim tereyağını erittiğim
tencereye unu ilave ederek un kokusu çıkana kadar kavurdum soğuk sütü yavaş
yavaş ilave ederken topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırdım patlıcanları
içine atıp iyice karıştırdım tuzunu karabiberini serpip bikez daha karıştırdım
etlerin pişmesini beklemek üzere bi kenara aldım.Etler lokum gibi piştikten
sonra serviside aynen bu şekilde yapıp misafirlerime sundum.
Gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim gerçekten lezzetli şık
bir yemek .Ben eti sadece soğanla pişirmeyi tercih ettim ama domates,biber de
konabilir birde beğendiye kaşarpeynir konabilir ben en sade haliyle yaptım.
Yapanlara kolay gelsin,afiyet olsun…
YanıtlaSilBöyle nefis bir yemeği hünkar beğenmişse bize beğenmemek düşer mi?:)Hele de böyle nefis olmuşsa.
Ellerine sağlık canım.
Salça tariflerini de bekliyorum.Benim yaptıklarım oyalayıcı biraz.Ve bu yıl yapımı en kolay olanı arıyorum:)
Sevgiler...
teşekkürederim sevalcim:)valla benim salça tarifide hiç kolay değil bide evde yaptım bin pişman oldum:( ben tarifi veriğim sen bir bak belkide seninkinken kolaydır
Silbeğendiyi kim sevmez ellerine sağlık canım afiyetler olsun sevgiler
YanıtlaSilwww.hadisofraya.com
teşekkürederim didemcim bendende sevgiler...
Silallah kolaylık versin valla,koşturmaca bitmiyor hiçbirimizde,hele de çocuğu olanlarda..
YanıtlaSilneyseki okullar açıldı biraz nefes alırız inşallah.ellerine sağlık beğendi harika görünüyor..
amin amin canım benim allah hepimize kolaylık versin beğendiyi beğenmee sevindim teşekkürederim:)
SilCanım hoşgeldin beğendi nefis ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilhoşbulduk deryacım bendende sevgiler:)
SilEllerine sağlık,patlıcan yemeklerine bayılırım.Selam ve sevgiler:)
YanıtlaSilbende patlıcanı sevenlerdenim:)
Silbeğendiyi krema ile yapıyorum oda güzel oluyor tavsiye ederim buda çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım
YanıtlaSilyemeklerde krema kullanmayı çok istiyorum birdenesem iyi olacak:)
SilHoşgeldin canım, bende aynen hem tatil hem kış hazırlıkları derken koşturmaktaydım senin gibi. Nihayet döndüm ve kavuştum sizlere. Sende bu maharet olduktan sonra bi yemeğin iyi olmaması zaten mümkün değil. Ellerine sağlık canım. Hünkar beğendi nefis görünüyor. Sevgiler...
YanıtlaSilhoşbulduk elifcim,allah sanada kolaylıklar versin,teşekkürediyorum güzel sözlerin için,sevgilerimi yolluyorum:)
Silof of bi hayli uğraşılmış neler neler yapılmış ellerine sağlık canım harika görünüyorlar ımmmmm :))
YanıtlaSilçok teşekkürederim,keşke paylaşma imkanımız olsada bi gıdım tattırabilesem:)sevgilerimle...
Silbu hünkar beğendiyi hiç yapmadık miyasecim, ama çok istiyorum yapmayı, eminim çok güzel olmuştur e o misafirlerden biri beğenmedim desinde görüyüm koca blog var arkanda valla ona göre konuşsunlar :) önce biz tadıyoruz dermişim :))
YanıtlaSilcanım annemde geçen h.sonu ezme yaptı kadın -gözüm kırmızı yeşil görmekten ren körü olacak diyordu :) sen nasıl oldun merak ettim
ve ellerine sağlık misler gibi herşeyin hazır olmuş..öpüyorum seni kocaman :)
teşekkürediyorum canım benim hemen yapın diyorum o kadar yani, ben zaten arkamdaki koca blog camiasına güveniyorum :)salça yaparken renk körü olmadım ama 6 saat sürekli karıştırmaktan kıvanç tatlıtuğ'a rakip olacak pazularım oldu:)
Silbende seni öptüm kocaman, sevgilerimle...
çok severim Miyase bayılırım hayatımın yemeği gece gece mahvoldum burda ben kaçtım eline sağlık sevgiler
YanıtlaSilsanırım bizimde hayatımızın yemeği olacak bundan sonra,sevgilerimle...
SilLezzet burdan bakinca cok ustaca yapilmis duruyor Hic ilk defa yaplanla benzemiyor eline saglik olsun.
YanıtlaSilSalcalar dizilmis masallah boy boy.
Afiyetle tuket canim benim,,
Eline saglik olsun
Sevgiler..
teşekkürederim,salçalar afiyetle tüketilmekte :)sevgilerimle...
SilHer yediğimde "hünkar beğenirde ben beğenmez miyim" derim :P
YanıtlaSildimi ama hünkarlardan nemiz eksik :)
Silbende geçen sene ramazanda buna benzer bir yemek yapmıştım
YanıtlaSilama eşimle patlıcanlara süt koyma noktasında biraz tartışıp onun etkisi ile sut koymamıştım
tabi süt konulmadığı içinde doğal olarak patlıcanlar beyaz olmamıştı ama lezzet yinede taktirle karşılanmıştı gerçekten harika bir lezzet ellerinize sağlık
benim eşimde çok karışır yemeklere sen ne anlıyosun be adam demiyorum bende :)emek verilen herşey takdire şayandır seninde ellerine sağlık:)
YanıtlaSilMMMMM BU SAATTE NASIL CANIM ÇEKTİ.ELLERİNE SAĞLIK CANIM.HARİKASIN...
YanıtlaSilbencede bloglara geç saatte girmemek lazım:)teşekkürediyorum fundacım ...
SilEn sevdiğim yemeklerdendir. Ellerine sağlık. nefis görünüyor.
YanıtlaSilçok teşekkürederim ,bende sevilmesi gerektiği kanati edindim ilk tecrübem neticesinde:),sevgilerimle...
SilCanım harika olmuş hünkarbeğendi yazın en lezzetli yemeklerinden ellerine emeğine sağlık
YanıtlaSilkış hazırlıklarınıda afiyetle yersin inşallah ...ALLAH'a emanet olun
sevgiler:)
çok teşekkürederim fatmacım,sizlerde Allaha emanet olun,sevgilerimle...
Silcok lezzetli görülüyor hünkarbegendi agzimin suyu akti:)) bende melemen yapmak icin domateslerimi aldim ama firsat bulupda melemenimi yapamadim:)
YanıtlaSilbenimde en sevdiklerim listesine girdi paşasofram:)aman domatesleri çürütme elini çabuk tut afiyetle yapıp yersiniz inşallah:)
SilSenin memlekette ne sicaktirb ama .Olsun varsin sicak olsun .Ne guzel karartmamissin patlicanlarini hunkar begenmistir eminim.
YanıtlaSilhemde ne sıcak,evet patlıcanların kararacağından korkuyordum bende olmadı şükür.
Silhünkarbegendı nefıs gorunuyor ellerıne sağlık canım
YanıtlaSilteşekkürederim,sevgilerimle...
SilHünkar beğendiyse bende beğenirim:))
YanıtlaSilsie afiyetler olsun:)
hünkardan neyimiz eksik ayol:))teşekkürediyorum...
Silhuuu nerelerdesin...yaptım valla yayınlarım yakında sende görünce ne zamandır yapmıyordum dedim ve cuma günü yaptım...şimdi patlıcan çok güzel değerlendirmek lazım...hadi dön artık sevgiler.
YanıtlaSilgeldim geldim :)seninde ellerine sağlık afiyetler olsun...
Silofff harika... paylaşım için teşekkürler bana da beklerim görüşmek dileğiyle www.gecekiyafeti.com
YanıtlaSilteşekkürediyorum ziyaretin için bende gelirim tabiki,sevgilerimle...
Sil