21 Şubat 2012 Salı

Çatal



  Çatal tarifi vermeyen blog yok gibi.Hadi bide ben veriğim dedim.Ben bunlara bayılıyorum.Ölçüyü kaçırmayacağımı bilsem hergün yaparım.
  Tarifler ne kadar birbirine benzesede  ufak tefek farklılıklar olabiliyor.Bu tarif benim  seneleeer önce öğrendiğim bir tarif.Ben sonradan deneme yanılma yöntemleriyle bir iki değişiklik yaptım.


   malzemeleri yazmakla başlıyoruz yine:

   1 paket margarin,
   1 su bardağı sıvıyağ,
   1/2 çay bardağı sirke,
   2 yumurta(birinin sarısı ayrılacak),
   4 yemek kaşığı şeker,
   1 tatlt kaşığı tuz,
   1 tatlı kaşığı mahlep,
   1 paket kabartma tozu,
   un
  susam-çörekotu
  Oda sıcaklığında erimiş margarini derin bir kaba koyup diğer bütün malzemeleri ilave ederek birbirine yedirdim yavaş yavaş un ilave ederek(kabartma tozunuda bu esnada ilave ettim) orta yumuşaklıkta bir hamur elde ettim.
   Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimde yuvarlayarak parmak kalınlığında uzun şeritler oluşturdum .İki ucunu biraraya getirdim diğer tarfla birlikte uçlarını sıkıştırarak çatal şeklini verdim.
  Üzerine yumurta sarısı  sürdüm susam-çörekotu karışımından  serptim ve 200 derecelik fırında altı üstü güzeelce kızarana kadar pişirdim.Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. canım ellerine sağlıkmüsait olduğum ilk fırsatta deneyeceğim

    YanıtlaSil
  2. mutlaka dene figen pastane kurabiyeleri gibi oluyor hatta birazcık mahlep te kullanabilirsin

    YanıtlaSil
  3. Elinize saglik olsun. Siteniz hayirli ugurlu olsun.
    Olcuyu kacirsanizda olur bir az fazla olur olsun..
    Yenilir bu lezzet.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. çok güzeller
    ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil