Çatal tarifi vermeyen blog yok gibi.Hadi bide ben veriğim dedim.Ben bunlara bayılıyorum.Ölçüyü kaçırmayacağımı bilsem hergün yaparım.
Tarifler ne kadar birbirine benzesede ufak tefek farklılıklar olabiliyor.Bu tarif benim seneleeer önce öğrendiğim bir tarif.Ben sonradan deneme yanılma yöntemleriyle bir iki değişiklik yaptım.
malzemeleri yazmakla başlıyoruz yine:
1 paket margarin,
1 su bardağı sıvıyağ,
1/2 çay bardağı sirke,
2 yumurta(birinin sarısı ayrılacak),
4 yemek kaşığı şeker,
1 tatlt kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı mahlep,
1 paket kabartma tozu,
un
susam-çörekotu
Oda sıcaklığında erimiş margarini derin bir kaba koyup diğer bütün malzemeleri ilave ederek birbirine yedirdim yavaş yavaş un ilave ederek(kabartma tozunuda bu esnada ilave ettim) orta yumuşaklıkta bir hamur elde ettim.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimde yuvarlayarak parmak kalınlığında uzun şeritler oluşturdum .İki ucunu biraraya getirdim diğer tarfla birlikte uçlarını sıkıştırarak çatal şeklini verdim.
Üzerine yumurta sarısı sürdüm susam-çörekotu karışımından serptim ve 200 derecelik fırında altı üstü güzeelce kızarana kadar pişirdim.Afiyet olsun...
canım ellerine sağlıkmüsait olduğum ilk fırsatta deneyeceğim
YanıtlaSilmutlaka dene figen pastane kurabiyeleri gibi oluyor hatta birazcık mahlep te kullanabilirsin
YanıtlaSilElinize saglik olsun. Siteniz hayirli ugurlu olsun.
YanıtlaSilOlcuyu kacirsanizda olur bir az fazla olur olsun..
Yenilir bu lezzet.
Sevgiler..
çok güzeller
YanıtlaSilellerinize sağlık :))