Resme şöyle alıcı gözle bi
baktım amaniiin kaç yemeklik yağ kullanmışım kimbilir dedim.Zeytinyağ
kullanıyorum ya sağlıklı sözde ama kaç gündür ben kendimde değilim
kollestrolümmü çıktı tansiyonummu düştü bilmem artık.
Yemek için kullandığım malzemeler
300 gr. arpacık soğan,
Zeytinyağ(ölçü vermiyorum şekildende
anlaşılacağı üzre elimin ayarı yok),
Salça(domates,biber karışık),
Tuz
Eti tencereye koyup önce harlı sonra yavaş ateşte suyunu salıp çekene
kadar tuttuktan sonra yağını koydum salçasını ilave ettim alt üst ettikten
sonra bi-iki bardak sıcak su ilave edip pişmeye bıraktım.Yarım saat kadar sonra
arpacık soğanlarını tuzunu ilave edip bir müddette böyle pişirdim.sulu sevenler
bir bardak daha su ilave edebilir ama bizde pek sulu yenmiyor.soğanlar çok
dağılmadan hatta hiç dağılmadan pişmesi için yemeği fazla karıştırmamak
lazım.Et güzel piştiyse yemek 1 satte hazır olur hele koyun etiyse daha bile
çabuk olur.
Davet sofraları için ideal bir yemek olmakla birlikte çekirdek aileniz içinde yanında bir pilavla güzel bir akşam yemeği olabilir...
epeyce bi yağlıymış hakketen :)
YanıtlaSilyağı azaltıp yanına da pilav yaptınmıydı mmmmm misss :)
Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık
YanıtlaSilöncelikle geçmiş olsun kendinize dikkat edin arkadaşım herşeyden önce sağlık ..elinize sağlık .
YanıtlaSilBiraz yağlı ama olsun, nefis görünüyor. Tam eşime göre. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilyanınada pilav offf süper olur
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Canım ellerine sağlık yahninin her halini çok severim.Mutlu hafta
YanıtlaSillar,sevgiler.
ellerine sağlık güzel olmuş
YanıtlaSilSalçalı yemekleri bende biraz yağlı yapıyorum,kilo yapıyor ama ekmeği banıp da yemesi çok güzel oluyor:) yanında pilav ile harika bir yemek.ellerinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilbencede azıcık kaçmış yağı sanki:)
YanıtlaSilama yinede nefis görünüyor,ellerine sağlık..
yag neyse de tuzun fazla kacmasi cok fena, telafisi yok.
YanıtlaSilYagli yemekler icin cozumum yatigni mumkun oldugunda toplayip sonra baska yemeklerde, muhtelemen corbada kullanmak. hem aromasi da oluyor, hmmmm...
Afiyet olsun@
Rabbim saglik afiyet versin.
YanıtlaSilYagi bol olmus. Bende ayarini kaciririm yagin. Ama olsun etli yemeye yag yakisir.
Elinize saglik olsun .
Sevgiler canim ..
CANIM ELLERİNE SAĞLIK YAHNİNİN HER ŞEKLİNİ SEVERİM
YanıtlaSil:))
Yanında pilavla bayılırım buna ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilAman canım bir seferlik te yağlı oluversin. Hem et yemeği bu, kuru kuru da olmaz ki :)) Nefis görüntü, ellerine sağlık..
YanıtlaSilmmmmm nefissss.ellerine sağlık canım.bayılırım...
YanıtlaSilyorum yaz bölümünün rengini sarı yapmışsın varya bulana kadar kör olacaktım nerdeyse, rengini siyah yaparmısın kraliçem inan ben yaşlanıyorum göremedim..
YanıtlaSilekoseli blogun kraliçesi seni yerimm yerimm ben :) bi gün varya şu masayı hazırlarken basacağım seni ne var ne yoksa silip süpürüp gideceğim :)) ankarada papazın bağı var aklıma o geldi, bu papaz yahnisinin birde hikayesi vardı sanki yoksa öylemi aklımda kalmış bilemedim,ismini görünce bişeyler çağrıştırdı, imam bayılırsa ne olacak papazda yahni olur zannımca :)) ellerine sağlık, misler gibi görünüyor..
canım ellerıne saglıkkkkkkk aman yagsızda pek sevılmıyor napalımmmmmmmmmm....
YanıtlaSil