23 Şubat 2012 Perşembe

Fındıklı Kurabiye



 





  Resimlenmesinden hiiçmi hiç memnun kalmadığım ama bunun bir fotoraf bloğu diğil yemek bloğu olduğu kanaatine vardıktan sonra(ki buna züürt tesellisi denir)yayınlamaya karar verdiğim kurabiyemin malzemeleri üç aşağı beş yukarı klasik kurabiye malzemesi aslında,orjinalliği şeklinde.bu şekli beğenmeyenler dilediği şekli verebilir...fekat,  ehlikeyfim ne güzel yapmış bende aynısını yapiğim diyenler olursada acayip keyiflenirim.
   malzemelr
   1 paket margarin,
   1 su bardağı pudra şekeri,
   1 çay bardağı sıvıyağ,
   1 yumurta (sarısı hamura konacak beyazı daha sonra kullanılacak),
   3-3,5 su bardağı un(sevgili mutfakkapısının önerisiyle),
   1 paket kabartmatozu,
   süslemek için fındık içi
   Oda sıcaklığında yumuşamış margarine tüm malzemeleri ilave edip(fındık hariç)ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra rulo şeklinde yuvarlayıp streç filme sardım buzdolabında yarım saat beklettim çıkardıktan sonra bir parmaktan azıcık fazla enlilikte kesip kenarlarını önce yumurta akına sonra dövülmüş fındık içine bulayıp 200 derecelik fırında hafifi pembeleşene kadar pişirdim.Servis yaparken ortalarına vişne reçeli konabilir.Bu tür kurabiyeler birkaç gün saklanabiliyor hatta diyebilirimki durdukça
güzelleşiyor...

5 yorum:

  1. canim miyasem benim ellerine saglik cok nefis olmus kurabiyeler tam benlik ahhhh keske yanimda olsaydin da hemen gelip de keyiflice yeseydim :)))))
    blogspota hosgeldin canimin ici
    öptümmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uğurböceği senmisin kız benim bildiğim başka leyla yok:)teşekkürediyorum hoşbulduk diyorum canımın içi :))

      Sil
  2. Hayırlı cumalar arkadaşım blogun hayırlı olsun kurabiyende enfes olmuş ellerine saglık

    YanıtlaSil
  3. Paylaşımlarınız sayesinde bilgilendik , teşekkür ederiz. satılık konteynır firması olarak paylaşımlarınızın devamını dileriz.

    YanıtlaSil