Soğan dolması için gerekli malzemeler
4-5 tane iri soğan
2 bardak pirinç
150-200 gr. kıyma
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
1 bardak sıvıyağ
tuz,karabiber,kırmızıbiber,kurunane,
8-10 dal maydonoz
iç harcı içinde bir tane soğan
İlkönce soğanların baş kısımlarını kesip kabuklarını soydum bi kenarından kestim kaynamış suyun içine atıp 4-5 dakika beklettim suyun içinden çıkarıp elle tutulacak kadar soğuyunca alt kısmından sıkıp katlarını ayırdım bu iş çok kolay soğanı alttan sıktınmı en dış katı elinde kalıyor içi çıkıyor soğanları böyle ayırdıktan sonra pirinci yıkayıp kıymasını, baharatlarını, salçalarını,yağını,tuzunu ilave ettim soğanını,maydonozunu doğradım iyice yoğurup bütün malzemelerini karıştırdım soğanları kesik yerlerinden ayırp iç malzemesini koydum tencereye muntazam bi şekilde yerleştirdim yarısına kadar kaynamış su koyup sanırım yarım saatten fazla pişirdim
ve netice budur...
ooo!!!nefis gözüküyor ve de afiyet olsun..:)
YanıtlaSilteşekkürederim,naliyacım seni görmek ne güzel :)
SilEllerine sağlık canım harika olmuş sevgiler.
YanıtlaSileline sağlık canım
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel bende yaparım
YanıtlaSil:)
Canim eline saglik olsun..
YanıtlaSilUgrasdirici gibi gozukuyor ama eminim lezzetlidir..
Soğan dolmasını görünce tam babamın damak zevkine göre dedim içimden...Deneyeceğim ellerinize sağlık...
YanıtlaSilçok lezzetli olduğunu tahmin ediyorum,afiyet şifa olsun inşallah,sevgiyle kalın
YanıtlaSilkayınvalidemin en sevdiği dolmadır,eline sağlık canım..
YanıtlaSilEllerinize sağlık, sabır isteyen bir tarif. Umarım ben de deneyebilirim.
YanıtlaSilSevgiler.
sogan dolması hiç yapmadım yemedım de nasıl olur bılemıyoru ama denemek lazım bunu ogrenmek ıcın ellerıne sağlık(bu arada uzun zamandır bloguna ulaşamıyordum bugun tıkladım açıldı:)yenıden zıyeretıne gelmek utluluk vericı,sevgiler...
YanıtlaSilgeçenlerde bir arkadaşımda uyardı ismine tıklıyorum siten açılmıyor diye meğer adresime bir nokta fazla ekliyormuşum :)gelebilmene sevindim ben zevkle takipediyorum yaptıklarını sizleri tanımakta benim için mutluluk verici :)
SilDeğişik olmuş acaba soğan kokusu oluyormu ,denemek isterim,ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSilbende ilk yaparken o endişeye sahiptim ama kesinlikle soğn kokusu olmuyor denemenizi tavsiye ederim,teşekkürediyorum beğeniniz için :)
SilÇok lezzetli bir yemek,özellikle kışın çok yaparım antibiyotik niyetine:))Ben pişirme suyuna 1 yemek kaşığı salçada koyuyorum..Ellerine sağlık,sevgilerimle:))
YanıtlaSilçokk güzell görünüyor
YanıtlaSilellerine sağlık canım.
bende dolma yaparken içim ararsa soğan doldurarak bitirim kalan iç harcımı.
tek başına soğan dolması denemedim hiç..
nott alındı:)
sevgiler tatlımmm..
öpüyorum..
Hiiim nefi bayilirim sogan dolamsin ellerinize saglik!
YanıtlaSilsevgili derya, muhabbetsofrası,birkaselezzet,mutfakdili,feriha ablam, birsel hanım,anneeligibi,birtutamkekik,anneminkızıyım çok teşekküredrim beğenileriniz için bende sizin bloglarınızı keyifle takipediyorum :)
YanıtlaSilellerinize sağlık çok güzel ve sağlıklı
YanıtlaSilCanım sana bir ödülüm var, bloguma uğrayabilir misin? Sevgiler...
YanıtlaSilay yanınada ayrannnnnnnnnnnnn.hımmm ellerıne saglık canım harıka....
YanıtlaSilAhh nasıl lezzetlidir..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Sevgiler.
canım benim....
YanıtlaSilbende ödülün var
:))
hiç denemedim deneyeyim bunu
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel görünüyorlar
İşte benim hiç yapmayacağım birşey :) Zor be ...Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler arkadaşım yorumun ve ziyaretin için ödülüm tüm arkadaşlara gönderdim ayırt etmedim sende alabilirsin .sogan dolmanda harika nefis olmuş tam yöresel tarif
YanıtlaSilHep denemek istediğim tariflerden biri. Uğraştırıcı gibi gelip elim varmadı bir türlü :( Yaparım inşAllah. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilHarika görünüyor..
YanıtlaSilDenemeli, ellerine sağlık..
Merhaba. Hiç soğan dolması yememiştim. Çok lezzetli olduğunu düşündüm görünce. Ellerinize sağlık. Selamlar :)
YanıtlaSilNefis olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSil