
Çocuklara sebze yedirmenin enn kolay yolu nedir ???sebzeyi çaktırmadan vereceksin,biraz karbonhidratlıca oluyor ama olsun çocuğuma sebze yedirdimin dayanılmaz hafifliğinin yanında üç beş kalorinin lafımı olur...
Hem bide sebzenin yanında ekmek yemiyorlarmı yiyorlar e buda ekmeğin içinde sebze işte???
Şimdi ben bi allahın mersinlisi olaraktan naçizane arnavut pidesini tarif edeceğim boşnakların dilasını tarif ettiğim gibi, öz hakiki esaslı bi arnavut çıkıpta kardeşim öyle diğil
böyle diyebilir yani benim için bi mahsuru yok dila'ya itiraz eden bi boşnak olmadı yalnız bilmiyorum yani:)
Börek için lazım olan malzemeler
1 kilo un
tuz
su
aralarını yağlamak için tereyağ sıvıyağ karışımı(eşit oranlarda)veya yalnızca zeytinyağ
iç harcı için
bir bağ pırasa
1/2 su bardağı zeytinyağ
tuz karabiber kırmızıbiber
undan bir miktar ayırdıktan sonra kalanına bir iki yemek kaşığı kadar tuz koyup azar azar su ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurdum üstünü nemli bir bezle örtüp iç harcını hazırladım pırasayı minik minik doğrayıp ocakta zeytinyağda 3- 4 dakika çevirdim ocağı kapadıktan sonra tuzunu karabiberini kırmızıbiberini döküp karıştırdım soğumaya bıraktım
Hamuru iki eşit parçaya böldüm birini fırın tepsisi büyüklüğünde açtım ortası bütün kalacak şekilde dilimlere ayırdım erittiğim tereyağa sıvıyağı karıştırp hamurun ortasını yağladım dilimlerden birini alıp ortasına kapattım bu hamurun da üstünü yağladım tam karşısına gelen dilimi üzerine kapattım diğer dilimleride aynı şekilde üstüste getirip dinlenmesi için kenara aldım ve ikinci hamurada aynı işlemleri yaptım


Fırın
tepsisini yağlayıp hazırladığım ilk hamuru tepsinin ortasına koyup elimle
bastırarak tepsi boyutuna gelene kadar genişlettim kenarlarını sonradan
üzerine kapatmak için biraz yükselttim iç harcını hamurun üstüne yaydım

ikinci
hamuru tezgahın üstünde biraz açtıktan sonra tepsiye alıp harcın üstünü
kapattım alttaki hamurun kenarlarını üstteki hamurun kenarlarını içine alarak
kıvırdım

üzerine
yağ sürüp 200 derecede kızarana kadar pişirdim


arnavut pidemiz safiye hanımın yöresel yemekleri yayınlandığı etkinliğe gidiyor
ellerine saglık arkadaşım çok güzel lezzetli buram buram taaa uzaklardan gelen pırasal arnavut pidesi etnik tarif yöre kokuyo desdegin için teşekkürler tekrar katılmanı beklerim gönderi sırasına göre yayınlarım
YanıtlaSilPırasa böreklere çok yakışıyor ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilben bu mersinliyi severim :) anneme tarifi okudum kopyamızı çektik, deneyelimde görelim bakalım dedi anacığımız, hiç bilmediğimiz bir tarif olduğu için canımcım inşallah becerebiliriz, ellerine kollarına sağlık, sen süpersinnn :)
YanıtlaSilsevgili ehlikeyf çocuklar için çok güzel bir fikir ..eline sağlık ..
YanıtlaSilehlikeyfchef bende bizim yöreye çorum kargıya ait zannediyordum ama hemen hemen her yöre bizim keşkek diyo demekki tüm türkiyeye ait türkiye sahip çıksın yabancılar bizim demeden
YanıtlaSilpırasalı börekler çok nefis oluyor ama ben bu böreğin lezzetini kesinlikle tahmin edebiliyorum yemiş kadar oldum yani:) sevgiyle kalın
YanıtlaSilbenim cocuklarim bunuda anlar yemezler ya:(
YanıtlaSilama cok güzel bir fikir.
buralardayim canim ama hic halim keyfim olmadigi icin bloglarida ziyaret edemiyorum. Beni yanliz birakmadiginiz icin cok sagolun
Sevdim bu tarifi kizim icin degisik sebzelerlede deneyecegim..Elinize saglik
YanıtlaSilHarika bir pide olmuş canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilellerıne sağlık nasıl bır tadı var acaba merak ettım,sevgıler..
YanıtlaSilNefis, ellerinize sağlık. Uzun zamandır denemeyi düşündüğüm bir tarif, umarım en kısa zamanda ben de bu güzel lezzeti tadabilirim.
YanıtlaSilSevgiler.
bayılıyorum ben bu pırasalı herşeye :)
YanıtlaSilolsada yesem şimdi
Selamlar arkadaşım tarifin yayında desdegin için teşekkürler tekrar katılmanı beklerim canım
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM.
YanıtlaSilMMMM ALDIM NEFİS:))
Porselendemlik.com tarafından hazırlanan
YanıtlaSil"Porselen demlik çay saati etkinliği"nin 74.hafta ev sahibesiyim.
7 Nisan 2012-7 Mayıs 2012 tarihleri arasında
http://pasasofram.blogspot.com adresimde göndereceğiniz birbirinden
güzel tarifleri yayınlayacağım...
Tariflerinize 74.hafta porselen demlik çay saati etkinliği için Paşa
sofram' a gönderiyorum diye not düşüp
bana haber verdiğiniz takdirde tariflerinizi almaya geleceğim :)
Etkinliğimize istediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz,
lütfen çayın yanında gönderilecek tarifler olmasına dikkat edelim,
etkinliğimize herkes davetlidir,isteyen herkes katılabilir,
lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar...
Canım, biraz zahmetli sanırım ama görüntü değer bence. Nefis görünüyor..
YanıtlaSilnereli olursan ol. arnavut böreğini yapmışsın. Benim annem arnavut biz de ondan böyle öğrendik. Bursa da arnavutta çoktur, mutlaka insanlar birbirinden birşeyler öğreniyorlar. Ellerine sağlık. çok da güzel anlatmışsın daha ne olsun...
YanıtlaSilDaha önce de bloğuna gelmiştim ve çok beğenmiştim ama izlemeye almamışım. Safiye'nin etkinliğinde arnavut böreğini görünce dayanamadım. Takiptesin ;) ben de beklerim...