6 Nisan 2012 Cuma

Kokoş Pasta



Misafir hazırlığı yaparken yapım aşamasından çok ne yapsam düşüncesinden yoruluyorum fikir oluştuktan sonra pastanın ne kadar uğraştırıcı olduğu umrumda diğil süslü pastaları seviyorum bu konuda çok becerikli değilim ama azimliyim kıvırcam bu işi:)
Sizede olurmu bilmiyorum ama ben işin düşünce kısmında iki üç pasta arasında kararsız kalırım sonra hepsini yapmaya karar veririm bundada öyle oldu kokoşumu yapsam kedidilini derken ikisinde yaptım
 ilkönce kokoş pastamın tarifini vermek istiyorum,sonrada kedidili pastayı vermeyi düşünüyorum bir aksilik olmazsa...
Pasta kek ve krema olmak üzere iki bölümden oluşmakda olup bir tepsi keki yaptıktan sonra süslemesi tamamen zevkinize, keyfinize, becerinize vede malzemenize kalmış bi durum.
malzemeler
4 yumurta,
2 su bardağı şeker,
1 su bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı su,
1 paket kakao,
1 paket kabartma tozu,
2 su bardağı un,
2 paket kremşanti,
1 paket çikolata sosu,
süt,
çikolata damlacıkları,
çilek
Kek yapımına yumurta ve şekeri çırparak başladım köpük köpük olduktan sonra su yağ ve kakoyu ilave ettim bir iki kere çırpıp unu ve kabartma tozunu ilave ettim.yağlanmış fırın tepsisine döküp 180 derecede 25-30 dakika pişirdim(her fırının pişirme süresi aynı olmadığı için ara sıra kontrol etmekde fayda var keki fırına atıp komşuya kahveye gitmek yok yani, ben gidiyorum ama fırınıma güveniyorum:))sonra cığma kek piştikten sonra fırından çıkarıp üzerine pamuklu cinsten bir mutfak bezi örtüp dinlenmye bıraktım bu arada çikolata sosunu hazırladım o soğurken kremşantiyi hazırladım bunların yapılışı kutuların üzerinde yazıyor ama ben çikolata sosunun sütünü azaltıp kremşantininkini çoğaltıyorum.
kek pişti soslar kremalar hazırlandı sıra bunları birleştirmekde.Kek uygun ebatlarda dilimlendi eşim tarafından, neden ben dilimlemedim??şimdi buradan itiraf ediyorumki bunca senedir kek yapan ben o kekleri düzgün bir şekilde dilimleyemiyorum bu yüzden kek kalıplarına bayılıyorum.dilimlenmiş kekleri ortadan ikiye bölüp ki bu kadarını yapabiliyorum arasına kremşantiden sürdüm.sonra hertarafını kremşantiyle kapladım çikolata sosuyla gelgitler yaptım çikolata damlacıklarını serpiştirip bir köşesinede dilimlenmiş çileği oturttum işte sana kokoş pasta

ve buda servis önerisi...


porselendemlik çay saati etkinliğin 74.evsahibesi paşasoframa yolluyorum pastamı sevgilerimle birlikte:)

22 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık çok şık ve leziz sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık çok hoşuma gitti pastan yapmaya değer sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. misafir gelmeden bende çok düşünürüm ne yapsam diye :)

    pasta da tam kokoş olmuş ama harika görünüyor ellerine emeklerine sağlık....

    YanıtlaSil
  4. Gercekten kokos olmus. Elinize saglik olsun cok harika gozukuyor..
    Sevdim adini da goruntusunude/. Tadina yorum yazmiyorum o zaten lezzetdir.)
    sevgiler canim..

    YanıtlaSil
  5. pastanda nefis tabağındakilerde ellerine sağlık canım ben tabağı alayım
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. Canim benim bende sevgilerinle beraber aliyorum tarifini ve kendi sevgimide ekleyerek yarin ins. Paylascam sayfamda.

    Cok tsk.ediyor yine eli dolu dlu seni ve tüm bu yorumu okuyan arkadaslari ziyaretime bekliyorum.

    Pastanin kokosluguda bir baska güzel olmus:)

    YanıtlaSil
  7. pasta gerçekten çok hoş görünüyo pek kokoş doğrusu... amaaa tatlıdan önce yöreseller lezzetlerden vazgeçemeyen ben o kasedeki fellah köftesinden istiyorum :))))

    YanıtlaSil
  8. sahiden de kokoş olmuş bu pasta ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  9. mmmm...
    miss gibi bir lezzet daha..
    :)
    ellerine sağlıkk canım..
    mutlu hafta sonları...

    YanıtlaSil
  10. Çok hoş süslenmiş bu pasta. Adına yaraşır olmuş:) Anlatımınızda çok içten. Benimde eşit boyutta kek ve pasta dilimleme sorunum var. Elim bir türlü birbirine yakın boyutlarda dilimlemeye yanaşmıyor. Ayrıca tabaktaki herşey güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. AY HARIKA OLMUSSS BAYILDIMMM ELLERINE SAGLIK CANIM

    YanıtlaSil
  12. pastayı görür görmez bayıldım çilekli süslemeye: ) ismini de ayrıca çok güzel bulmuşsun.. ellerine sağlık canım: )

    YanıtlaSil
  13. Pastana bayıldım canım. Çok şık olmuş. Ben o tabağı alıp kaçayım canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Süper olmuş bu pasta, eşinin de senin de ellerinize sağlık canım.. O köftelerin tarifini merakla bekliyorum ona göre :))

    YanıtlaSil
  15. OOOOYYYYY KOKOŞUMUZU SEVSİNLER SONRADA AFİYETLE YESİNLER
    :)

    YanıtlaSil
  16. Gelibolu17'nin hazırladığı

    "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine


    28 MART-15 NİSAN tarihleri arasında


    http://www.marifetane.com/ yani ben ev sahibeliği yapacağım...


    Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz...


    Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız....


    “Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!”


    Muhammed Mustafa (s.a.v)


    Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğiz :)


    Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için Marifetane (Elif Hatice) ye gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp


    http://www.marifetane.com/ adresimde yayınlayacağım :)

    Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar)

    YanıtlaSil
  17. Pasta gerçekten çok güzel görünüyor.Merakla diğer pastayı bekliyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. harika bir pasta olmuş gerçekten.ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  19. Özellikle çilekleri kesiş ve süslemenizi çok beğendik. Bugünler de mevsimi olduğu için biz de bolça çilek kullanrak tarifler yapıyoruz.

    Ellerinize sağlık,

    YanıtlaSil
  20. evet, ben de Bursa da oturuyorum.Feriha Abla sizden bahsetmişti.Daha önce blogcuda yazmadım.Yaklaşık 2 yıldır bu adresteyim.Ayrıca bloğuma ziyaretiniz için teşekkür ederim.Görüşmek ümidi ile sevgiler.....

    YanıtlaSil
  21. Bu kokoşlara bayıldım ama bu aralar hamurişi, tatlı,vb. tarifi denemiyorum, arşivden idare ediyorum, malum yaz geliyor, forma girmek gerek:)) Ellerinize sağlık, harika görünüyor.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  22. Nekadar güzel bir görüntü ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil