6 Nisan 2012 Cuma
Kokoş Pasta
Misafir hazırlığı yaparken yapım aşamasından çok ne yapsam düşüncesinden yoruluyorum fikir oluştuktan sonra pastanın ne kadar uğraştırıcı olduğu umrumda diğil süslü pastaları seviyorum bu konuda çok becerikli değilim ama azimliyim kıvırcam bu işi:)
Sizede olurmu bilmiyorum ama ben işin düşünce kısmında iki üç pasta arasında kararsız kalırım sonra hepsini yapmaya karar veririm bundada öyle oldu kokoşumu yapsam kedidilini derken ikisinde yaptım
ilkönce kokoş pastamın tarifini vermek istiyorum,sonrada kedidili pastayı vermeyi düşünüyorum bir aksilik olmazsa...
Pasta kek ve krema olmak üzere iki bölümden oluşmakda olup bir tepsi keki yaptıktan sonra süslemesi tamamen zevkinize, keyfinize, becerinize vede malzemenize kalmış bi durum.
malzemeler
4 yumurta,
2 su bardağı şeker,
1 su bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı su,
1 paket kakao,
1 paket kabartma tozu,
2 su bardağı un,
2 paket kremşanti,
1 paket çikolata sosu,
süt,
çikolata damlacıkları,
çilek
Kek yapımına yumurta ve şekeri çırparak başladım köpük köpük olduktan sonra su yağ ve kakoyu ilave ettim bir iki kere çırpıp unu ve kabartma tozunu ilave ettim.yağlanmış fırın tepsisine döküp 180 derecede 25-30 dakika pişirdim(her fırının pişirme süresi aynı olmadığı için ara sıra kontrol etmekde fayda var keki fırına atıp komşuya kahveye gitmek yok yani, ben gidiyorum ama fırınıma güveniyorum:))sonra cığma kek piştikten sonra fırından çıkarıp üzerine pamuklu cinsten bir mutfak bezi örtüp dinlenmye bıraktım bu arada çikolata sosunu hazırladım o soğurken kremşantiyi hazırladım bunların yapılışı kutuların üzerinde yazıyor ama ben çikolata sosunun sütünü azaltıp kremşantininkini çoğaltıyorum.
kek pişti soslar kremalar hazırlandı sıra bunları birleştirmekde.Kek uygun ebatlarda dilimlendi eşim tarafından, neden ben dilimlemedim??şimdi buradan itiraf ediyorumki bunca senedir kek yapan ben o kekleri düzgün bir şekilde dilimleyemiyorum bu yüzden kek kalıplarına bayılıyorum.dilimlenmiş kekleri ortadan ikiye bölüp ki bu kadarını yapabiliyorum arasına kremşantiden sürdüm.sonra hertarafını kremşantiyle kapladım çikolata sosuyla gelgitler yaptım çikolata damlacıklarını serpiştirip bir köşesinede dilimlenmiş çileği oturttum işte sana kokoş pasta
ve buda servis önerisi...
porselendemlik çay saati etkinliğin 74.evsahibesi paşasoframa yolluyorum pastamı sevgilerimle birlikte:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Canım ellerine sağlık çok şık ve leziz sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık çok hoşuma gitti pastan yapmaya değer sevgiler...
YanıtlaSilmisafir gelmeden bende çok düşünürüm ne yapsam diye :)
YanıtlaSilpasta da tam kokoş olmuş ama harika görünüyor ellerine emeklerine sağlık....
Gercekten kokos olmus. Elinize saglik olsun cok harika gozukuyor..
YanıtlaSilSevdim adini da goruntusunude/. Tadina yorum yazmiyorum o zaten lezzetdir.)
sevgiler canim..
pastanda nefis tabağındakilerde ellerine sağlık canım ben tabağı alayım
YanıtlaSilsevgiler:)
Canim benim bende sevgilerinle beraber aliyorum tarifini ve kendi sevgimide ekleyerek yarin ins. Paylascam sayfamda.
YanıtlaSilCok tsk.ediyor yine eli dolu dlu seni ve tüm bu yorumu okuyan arkadaslari ziyaretime bekliyorum.
Pastanin kokosluguda bir baska güzel olmus:)
pasta gerçekten çok hoş görünüyo pek kokoş doğrusu... amaaa tatlıdan önce yöreseller lezzetlerden vazgeçemeyen ben o kasedeki fellah köftesinden istiyorum :))))
YanıtlaSilsahiden de kokoş olmuş bu pasta ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor..
YanıtlaSilmmmm...
YanıtlaSilmiss gibi bir lezzet daha..
:)
ellerine sağlıkk canım..
mutlu hafta sonları...
Çok hoş süslenmiş bu pasta. Adına yaraşır olmuş:) Anlatımınızda çok içten. Benimde eşit boyutta kek ve pasta dilimleme sorunum var. Elim bir türlü birbirine yakın boyutlarda dilimlemeye yanaşmıyor. Ayrıca tabaktaki herşey güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAY HARIKA OLMUSSS BAYILDIMMM ELLERINE SAGLIK CANIM
YanıtlaSilpastayı görür görmez bayıldım çilekli süslemeye: ) ismini de ayrıca çok güzel bulmuşsun.. ellerine sağlık canım: )
YanıtlaSilPastana bayıldım canım. Çok şık olmuş. Ben o tabağı alıp kaçayım canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilSüper olmuş bu pasta, eşinin de senin de ellerinize sağlık canım.. O köftelerin tarifini merakla bekliyorum ona göre :))
YanıtlaSilOOOOYYYYY KOKOŞUMUZU SEVSİNLER SONRADA AFİYETLE YESİNLER
YanıtlaSil:)
Pasta gerçekten çok güzel görünüyor.Merakla diğer pastayı bekliyorum.
YanıtlaSilSevgiler...
harika bir pasta olmuş gerçekten.ellerine sağlık...
YanıtlaSilÖzellikle çilekleri kesiş ve süslemenizi çok beğendik. Bugünler de mevsimi olduğu için biz de bolça çilek kullanrak tarifler yapıyoruz.
YanıtlaSilEllerinize sağlık,
evet, ben de Bursa da oturuyorum.Feriha Abla sizden bahsetmişti.Daha önce blogcuda yazmadım.Yaklaşık 2 yıldır bu adresteyim.Ayrıca bloğuma ziyaretiniz için teşekkür ederim.Görüşmek ümidi ile sevgiler.....
YanıtlaSilBu kokoşlara bayıldım ama bu aralar hamurişi, tatlı,vb. tarifi denemiyorum, arşivden idare ediyorum, malum yaz geliyor, forma girmek gerek:)) Ellerinize sağlık, harika görünüyor.
YanıtlaSilSevgiler.
Nekadar güzel bir görüntü ellerinize sağlık...
YanıtlaSil