18 Mart 2012 Pazar

Papaz Yahnisi



Resme şöyle alıcı gözle bi baktım amaniiin kaç yemeklik yağ kullanmışım kimbilir dedim.Zeytinyağ kullanıyorum ya sağlıklı sözde ama kaç gündür ben kendimde değilim kollestrolümmü çıktı tansiyonummu düştü bilmem artık.

   Yemek için kullandığım malzemeler

   1 kg.kuşbaşı

   300 gr. arpacık soğan,

   Zeytinyağ(ölçü vermiyorum şekildende anlaşılacağı üzre elimin ayarı yok),

   Salça(domates,biber karışık),

   Tuz

  Eti tencereye koyup önce harlı sonra yavaş ateşte suyunu salıp çekene kadar tuttuktan sonra yağını koydum salçasını ilave ettim alt üst ettikten sonra bi-iki bardak sıcak su ilave edip pişmeye bıraktım.Yarım saat kadar sonra arpacık soğanlarını tuzunu ilave edip bir müddette böyle pişirdim.sulu sevenler bir bardak daha su ilave edebilir ama bizde pek sulu yenmiyor.soğanlar çok dağılmadan hatta hiç dağılmadan pişmesi için yemeği fazla karıştırmamak lazım.Et güzel piştiyse yemek 1 satte hazır olur hele koyun etiyse daha bile çabuk olur.

  Davet sofraları için ideal bir yemek olmakla birlikte çekirdek aileniz içinde yanında bir pilavla güzel bir akşam yemeği olabilir...

 



17 yorum:

  1. epeyce bi yağlıymış hakketen :)

    yağı azaltıp yanına da pilav yaptınmıydı mmmmm misss :)

    YanıtlaSil
  2. Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. öncelikle geçmiş olsun kendinize dikkat edin arkadaşım herşeyden önce sağlık ..elinize sağlık .

    YanıtlaSil
  4. Biraz yağlı ama olsun, nefis görünüyor. Tam eşime göre. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. yanınada pilav offf süper olur
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. Canım ellerine sağlık yahninin her halini çok severim.Mutlu hafta
    lar,sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Salçalı yemekleri bende biraz yağlı yapıyorum,kilo yapıyor ama ekmeği banıp da yemesi çok güzel oluyor:) yanında pilav ile harika bir yemek.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. bencede azıcık kaçmış yağı sanki:)
    ama yinede nefis görünüyor,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  9. yag neyse de tuzun fazla kacmasi cok fena, telafisi yok.
    Yagli yemekler icin cozumum yatigni mumkun oldugunda toplayip sonra baska yemeklerde, muhtelemen corbada kullanmak. hem aromasi da oluyor, hmmmm...
    Afiyet olsun@

    YanıtlaSil
  10. Rabbim saglik afiyet versin.
    Yagi bol olmus. Bende ayarini kaciririm yagin. Ama olsun etli yemeye yag yakisir.
    Elinize saglik olsun .
    Sevgiler canim ..

    YanıtlaSil
  11. CANIM ELLERİNE SAĞLIK YAHNİNİN HER ŞEKLİNİ SEVERİM
    :))

    YanıtlaSil
  12. Yanında pilavla bayılırım buna ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  13. Aman canım bir seferlik te yağlı oluversin. Hem et yemeği bu, kuru kuru da olmaz ki :)) Nefis görüntü, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  14. mmmmm nefissss.ellerine sağlık canım.bayılırım...

    YanıtlaSil
  15. yorum yaz bölümünün rengini sarı yapmışsın varya bulana kadar kör olacaktım nerdeyse, rengini siyah yaparmısın kraliçem inan ben yaşlanıyorum göremedim..
    ekoseli blogun kraliçesi seni yerimm yerimm ben :) bi gün varya şu masayı hazırlarken basacağım seni ne var ne yoksa silip süpürüp gideceğim :)) ankarada papazın bağı var aklıma o geldi, bu papaz yahnisinin birde hikayesi vardı sanki yoksa öylemi aklımda kalmış bilemedim,ismini görünce bişeyler çağrıştırdı, imam bayılırsa ne olacak papazda yahni olur zannımca :)) ellerine sağlık, misler gibi görünüyor..

    YanıtlaSil
  16. canım ellerıne saglıkkkkkkk aman yagsızda pek sevılmıyor napalımmmmmmmmmm....

    YanıtlaSil