2 Mayıs 2013 Perşembe

Kabak Dolması






Domatesli salatalıklı maydonozlu nefis bir kahvaltıdan sonra çamaşırlarımı balkona asıp kabak dolması yapmaya koyuldum yazmı geldi ne ? :)
 Fonda Sezen Aksu
Unuuttunmu beni diyor
Ben hâlâ dolanıyorum avare
Hani görsen eni konu divane
Pek benim haleti ruhiyeme uymadı ama güzel şarkı,Sezenle başladığım kabak dolması Ferhat göçerle,Murat bozla devam etti.Dolmayı ocağa oturttum telefon çaldı arayan gül(gül kimmi hemşerim,lise arkadaşım, dostum…)  
_kahveyi koy geliyorum
Allahım şuan bundan daha büyük bir keyif olabilirmi
Kahvelerimizi içtik,sağdan soldan konuştuk reytan ablanın resim sergisine gitmek üzere randevulaştık allahaısmarladık güle güle faslından sonra işlerimin bitmiş yemeğimin pişmiş  olmasının verdiği hafiflikle hadi bide anneme gidiğim dedim ordada çay muhabbet çocukların ipiydi topuydu derken akşam oluverdi.
 Uzun günün bereketi işte,seviyorum ben yazı vesselam…



Dolmanın tarifine gelince bikere ben kabağı etli sevenlerdenim hoş hepsini etli tercih ederimde hadi biberi zeytinyağlı yapıyorum ama kabaktır patlıcandır etsiz olmaz bende

5-6 tane orta boy kabak,
200-250 gr. Kıyma,
2 su bardağı pirinç,
Büyükse bir tane küçükse iki tane soğan,
Bir tutam maydonoz,
Birer tatlı kaşığı,kırmızı biber, kurunanne
Bir çay kaşığı karabiber
Bi çimdik kimyon(benim eşim sevmediği için anlayıpta yemezse korkumdan az kullanıyorum aslında bir çay kaşığı iyidir)
Tuz,
½ su bardağı zeytinyağ(kıyma yağlı değilse yağ miktarı arttırılabilir)
Unuttuğum bişey varmı bi bakiğim yok galiba tamam



 Şimdi öncelikle içi hazırladım pirinci yıkadıktan sonra soğanı maydonozu doğrayıp kıymasını baharatlarını yağını tuzunu koyup karıştırdım
 Kabakları yıkadıktan sonra ortadan ikiye böldüm benim annemden kalma kabak oyacağım var onunla içini temizledikten sonra bir parmak kadar ağzında boşluk kalacak şekilde içlerini doldurdum tencereye birbirinin ağzını kapatacak şekilde sıraladım üzerine yağlı salçalı su gezdirip (kabakların yarısına kadar)birazda tuz serpip orta ateşte pirnçler biz piştik artrık diyene kadar ki bu süre 40 -45 dakika  pişirdim.
Ben yanına cacık yaptım yoğurtlada servis yapılabilir salata olmaz galiba başka ayran olabilir,artık Allah ne verdiyse afiyet olsun…

12 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık eşim çok sever kabak dolmasını sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürederim deryacım ne mutlu sana ben kabak dolmasını sevdirebilmek için kırk takla atıyorum :)

      Sil
  2. Ellerine sağlık,yazı bende çok severim günler uzun her şeye daha yetişiyor insan:)Dolma için söylediklerine aynen katılıyorum etsiz dolma olmaz ,biber zeytinyağlı olur bende de:)Afiyet ,şifa olsun Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürederim birincim,dolma sezonu açılmıştır:)

      Sil
  3. neşeniz,huzurunuz daim olsun..dolma nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürederim sevgili fatoş,huzur, neşe sizlerlede olsun...

      Sil
  4. Çok hoş bir gün olmuş kabak dolması çok güzel görünüyor elinize sağlık..
    Bloğunuzu izlemeye aldım benim bloğumada beklerim mutlu hafta sonu dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürederim hanife ablacımmı desem :)herzaman beklerim...

      Sil
  5. Allah daim etsin,huzur gibisi yok..
    kabak dolmasını çok severim eline sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. âmin âmin reyhancım gerçekten huzur gibisi yok Allah hepimizin huzurunu daim etsin...

      Sil
  6. Ellerine sağlık Miyase abla. Kandilin mübarek olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürederim canım benim, geçmiş de olsa bende kandilini tebrik ederim :)

      Sil