Bu kadar güzel,lezzetli vede faydalı bir sebzenin ömrü neden
bu kadar kısa olurki yemeğinimi yapsam dondurucuyamı atsam bilemedim hayır bide
kolay olsa nebiliğim fasulye gibi mesela,o yaprakların içinden avuçiçi kadar
bişey çıkarcam diye uğraşmazdımda seviyorum napiğim
Benim enginarla
tanışmam izmirde yaşadığım senelere tekabül eder,annemle pazara çıktığımızda
görüyoruz bu nemenem bişeyki diyip almıyoruz sonra komşu muhabbetlerinde namını
duyunca hadi bi deniyelim dedik deneyiş o deneyiş…
Değişik usullerde
yapılmışlarını gördüm ama ben bu şekilde tutturdum gidiyorum,e yeter artık
diyen yok nasılsa :)
Şimdi malzemeler
6 tane enginar
2 orta boy soğan
2 tane çarliston biber
2 orta boy domates
1,5 su bardağı zeytinyağ
Tuz
Limon
Enginarlarla epeyce bi cebelleştikten sonra karartmamaya
özen göstererek (ki pekde başarılı olamıyorum biyandan limonla ovuyorum falan
ama ı ıh hazırlar gibi bembeyaz olmuyor)çıkardığım tabakları limonlu suda
beklettim. Tencereye zeytinyağı döküp soğanı biberi doğrayıp hafif kavurdum,domatesleri
küp küp doğrayıp ilave ettim onuda bir iki çevirdim,yayvan bir tencereye
yerleştirdiğim enginarların ortalarına bu sosu paylaştırdım,üzerine tuz serpip
1 su bardağı su gezdirip önce hızlı sonra yavaş ateşte 20- 25 dakika pişirdim.
Diğer zeytinyağlılarda olduğu gibi buda soğuk yenen bir
yemek lezzeti daha bir ortaya çıkıyor sanki,biz öyle dolaptan çıkarıp yiyecek
kadar soğuk sevmediğimiz için şöyle iki saat sonra falan servis yapıyorum
Afiyet olsun…
Ellerine sağlık,nefis görünüyor.Selam ve sevgilerimle:))
YanıtlaSilEnginarın her halini severim ellerine sağlık canım sevgiler.
YanıtlaSilCanım Enginar nefis görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilBenim de çok sevdiğim lezzetlerden biri enginar bizim tanışıklığımız çok eskiye dayanıyor rahmetli anneannem ekerdi ve bol bol her çeşidini yerdik çocukluğumdan beri, şimdi üşendiğimden pazarda hazır soyulmuş satılanları tercih ediyorum çocuklara sevdiremedim ama ben de vazgeçemiyorum. Bana nefis görünüyor yemeğin ellerine sağlık.
YanıtlaSilCanım hayırlı cumalar bende Bursa'dayım sevgiler:)))
YanıtlaSilCanım günaydın Bursa/Nilüfer'deyim.Mutlu hafta sonları sevgiler.
YanıtlaSilEnginarı her türlü çok severim ama bu hali benim de favorimdir. Nefis olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilEllerine sağlık, aslında senin bloğunu gülçinde yorumunu okuduğumdan bu yana arıyordum bulmak bu güne kısmetmiş,hoşgeldim:) anneler günün kutlu olsun,sevgilerimle...
YanıtlaSilOOO HARIKA VE SAGLIKLI OLMUS CANIM ELLERINE EMEKLERINE SAGLIK.............
YanıtlaSilenginarı çok severim özellkilede zeytinyağlısını ellerine sağlık canım...
YanıtlaSiliadeyi ziyaret yapayım dedim ve geldim ama bu kadar sevdiğim bir yemekle karşılaşacağımı bilmezdim...tek geçerim enginarı bende senin gibi düşünüyorum bu kadar kısa sürmemeli bu sebze...ısmarladım bende manava sözde ve getirecekti...buzluktakini pişirdim ama niyetim pilavını yapmaktı...neyse sana afiyet olsun şifa olsun...karaciğerin en büyük dostu enginar...sevgiler
YanıtlaSil